Historien bag ved Dam & Hovgaard A/S er lang og startede reelt for over 70 år siden. Dam & Hovgaard A/S er kommet ud af en fusion mellem to lokale VVS forretninger i 2011. Fusionen skete som led i et naturligt forøget samarbejde af to forretninger, som lå indenfor få kilometersafstand. Herunder kan historien for de to forretninger findes samt den videre historie for Dam & Hovgaard A/S

Dam & Hovgaard team

Grønning VVS

Vi overtog Grønning Smede og Maskinforretning den 2. januar 1985, efter Kresten Dyrberg. Kresten Dyrberg havde haft forretningen i 40 år. I november 1984 var vi med til receptionen for 40 års jubilæum, hvor vi første gang blev præsenteret for kunderne i Grønning og omegn. Vi kom fra Vinderup og var henholdsvis 22 år (Lilly) og 25 år (Peter).Vi startede med 1 svend på værkstedet samt Peter. Lilly havde arbejde hos en revisor i Skive.Samtidig med bogholderiet. (Det var før EDB alderen kom til Grønning).

I 1986 var der 5 mand på værkstedet og pladsen blev for trang. Derfor blev der bygget en værksted/hal på 300 kvm. Dette blev fejret med et åbent hus den 16. januar 1987.

1986 var også året vi fik vores første barn, nemlig Vibeke.

Fra efteråret 1987 til sommer 1988 var Peter væk 4 dage hver anden uge for at læse til gas og vandmester, hvilket han bestod. Kresten Dyrberg var en stor hjælp i de dage. Så nu skulle der sælges gasanlæg til folk i Jebjerg, Breum og Skive.

Da gik det stærk. I 1988 fik vi vores andet barn, nemlig Martin.

I 1990 fik Peter også autorisation til at udføre installation på stor-brænder til f.eks. korntørring og procesbrænder.

Januar 1991 begyndte vi at udføre stikledning til naturgas for Naturgas Midt/Nord. Hvilket vi stadig gør, men nu i et meget større område. Lilly kunne ikke længere få tid til at arbejde ude.

I 1991 blev vi også forhandler af MTD plæneklipper.

I 1989,1991 og 1993 deltog vi i Forårsmessen i Jebjerg-Lyby Hallen med udstilling af gasanlæg og plæneklipper.

I 1992 kom EDB endeligt til Grønning Smede og Maskinforretning.

I 1992 blev vi forhandler af Deutz Fahr traktorer, som blev vist frem ved en demonstration i efteråret hos en af vore kunder.

1992 var også året vi flyttede privat til Jebjerg. Derved blev stuehuset i Grønning omdannet til kontor og det tidligere kontor til frokostrum for vore 9 ansatte. Så kunne de igen trække vejret.

I 1992 byggede vi nyt værksted/udstilling/lager på 500 kvm. (Vi blev dømt tosset, at bygge midt i byggekrisen !!). Dette blev vist frem ved et åbent hus i februar 1993.

I 1995 havde vi 10 års jubilæum med åbent hus, hvor tryllekunster Bengt Bengtson udførte blindkørsel på en Deutz Fahr traktor i Grønning by.

Oktober 1995 fremviste vi de nye modeller af Deutz Fahr Agrotron, fremtidens traktor, på et Road-Show på dyrskuepladsen i Viborg.

1998 byggede vi igen. Denne gang nye kontorlokaler og personalerum. Det gamle stuehus, der var kontor, blev revet ned. Så nu blev det til 1000 kvm. under tag. Men det er ikke nok. Vi købte 3000 kvm. jord af en nabo og fik lokalplanen lavet om, så vi kunne bygge en lagerhal på 450 kvm. i 2000.

Pr. 1. januar 2003 købte vi Egeris VVS og har nu en afdeling i Skive. Peter Christiansen, tidligere ejer af Egeris VVS, er ansat som daglig leder.

I 2004 fik vi forhandlingen af en række maskiner bl.a. Hürlimann traktorer, JF-Lemken-Stohl produkter. Vi udvidede også vor skov-have-park program til at omfatte Husqvarna plæneklipper og motorsave m.m.

I 2005 blev forretningen delt i 2 forretninger: Grønning VVS og Grønning Smede og maskinforretning. Der kom en medejer i Grønning Smede og Maskinforretning.

I 2008 solgte vi resten af Grønning Smede og Maskinforretning, så vi idag kun har Grønning VVS.

Vores arbejdsområder er idag installationer af gasanlæg, renoveringer af køkken og bad hos privater, vvs-arbejde i nye huse, nedlægning og svejsning af PE-rør for vand, kloak og naturgas.

Vi har i årene udlært 7 unge som Landbrugs og Bygningssmede, 1 som Traktormekaniker og 1 VVS-montør.

Vi har i dag 8 ansatte incl. 1 lærling.

Hovgaard ApS

Grethe & Hans flyttede fra Breum til Bilstrupvej 15 i Skive i 1977, hvor de startede firmaet ”Hans Hovgaard” Firmaet udførte arbejde indenfor VVS branchen. Hans fik hurtig en del kunder i Skive, da han var en kendt og vellidt person fra hans tidligere job hos lokale installatører. Det første job var for Tømrermester Steen Ginnerup. Arbejdet bestod af VVS arbejde i en del af Brårupparken i Skive. Beboelse og værksted lå på samme matrikel, hvilket betød at de boede i et industri område. Grethe & Hans faldt aldrig rigtig til i industri området, og valgte derfor 4 år senere at søge tilbage til Breum for at fortsætte aktiviteterne der. Grethe arbejdede ligeledes i Breum, og forsatte frem til 1/10-2011. For øvrigt på samme arbejdsplads. Hans´s svoger Knud Stilling drev på det tidspunkt Smede & VVS forretning i Breum, og de to svogre besluttede at fortsætte aktiviteterne sammen.

De drev forretning sammen frem til 1987, hvor de besluttede at dele forretningen.

I 1988 byggede Hans nyt værksted på Irisvej 6 i Breum, hvor forretningen har været drevet fra frem til 1 okt. 2011

I 1992 overtages Lass Brunsgaard´s olie service forretning i Skive.

I 2002 opkøbes værksteds bygningerne på Irisvej 4, som indrettes til kontor og lager.

I 2004 afslutter Ole som VVS Tekniker på Herning Erhvervs Akademi.

I 2006 overtager Ole forretningen og ændrer navn til Hovgaard ApS

I September 2007 ansætter vi Leif som står for vor nye Blik afdeling

I 2009 opkøber vi Breum Smedie & VVS forretning.

1 oktober 2011 fusionerer vi med Grønning VVS, Egeris VVS og Skive Lækagesporing. Navnet ændres til Dam & Hovgaard A/S, dog fortsætter Skive Lækagesporing under samme navn.

 

Dam Og Hovgaard A/S

1 oktober 2011 her er Dam & Hovgaard A/s stiftet og videreført 4 firmaer under samme fane. Ved fusionen blev alle garantier fra de gamle forretninger viderebragt, så absolut ingen kunden kom i klemme.

I Januar 2012 overtager Dam & Hovgaard A/S Bjarne Jespersen i Skive for at udvikle VVS området lokalt

I April 2014 øges ejerkredsen i Dam & Hovgaard A/S med Jens Hovgaard med ingeniørbaggrund til at varetage hovedsageligt de grønne energiformer. Desuden viderebringes aktiviteterne fra Frila Energi A/S, som Jens Hovgaard har drevet med fokus på solceller og varmepumper til dato.

I 2015 tilføjes der til grundforretningen også husstandsvindmøller fra to danske producenter.

Vil du vise mere om Dam & Hovgaard?

    KONTAKT OS

    Hvis du har brug for professionel rådgivning og et veludført VVS-arbejde, står vi hos Dam & Hovgaard klar til at hjælpe dig med opgaven.

     

    Du er altid velkommen til at ringe på telefon

    9687 5500