Flere grønne løsninger fra Grønning

Ingeniør Jens Hovgaard (t.v.) er optaget som medejer af Dam & Hovgaard A/S i Grønning i forbindelse med en udvidelse af firmaets aktiviteter. Her ses han sammen med de to stiftere af firmaet, Peter Sloth Dam og Ole Hovgaard

 

Flere grønne løsninger fra Grønning

Det er kun toethalvt år siden, at firmaet Dam & Hovgaard A/S i Grønning nord for Skive blev dannet ved at Hovgaard ApS i Breum og Grønning VVS i Grønning blev slået sammen af de to indehavere, Peter Sloth Dam og Ole Hovgaard.

Siden da har firmaet opnået en pæn vækst med løsning af både traditionelle vvs-opgaver som sanitet og varmeløsninger for både private og erhvervskunder, fortrinsvis i Salling, Skive og Fjends. Firmaet tæller nu 15 medarbejdere.

“Men vi tror, at der er grundlag for yderligere vækst ved at kunne tilbyde flere alternative, grønne energiløsninger”, fortæller firmaets direktør Ole Hovgaard.

Det er baggrunden for, at han sammen med sin kompagnon Peter Sloth Dam fra 1. april 2014 har optaget sin bror, ingeniør Jens Hovgaard som partner og medejer i firmaet.

Jens Hovgaard har en alsidig baggrund i energibranchen fra bl.a. Dantherm i Skive og Dantherm Power i Hobro, men er tillige medejer af en virksomhed i Sønderjylland, der installerer varmepumper, ligesom han selv har drevet virksomhed, der har installeret solceller. Denne virksomhed vil fortsat eksistere for at kunne opfylde eventuelle garantiforpligtelser, men fremover vil solcelleanlæg blive leveret og serviceret gennem Dam & Hovgaard.

“Selv om vilkårene er blevet ændret, er solceller fortsat interessant for private husstande, i nybyggeri og specielt for kontorbyggerier”, siger Jens Hovgaard.

Blandt nye produktområder for Dam & Hovgaard er også husstandsvindmøller til private og energibesparende belysning (LED)til erhvervskunder. Målet er at levere en god kvalitet til fornuftige penge.

Det gælder også ved udførelse af totalprojekter, som firmaet udfører i samarbejde med andre håndværksvirksomheder. Dam & Hovgaard A/S hjælper ofte kunder med den totale løsning indenfor specielt badeværelser, køkkener og komplette fyrrum.

Uvildig sparringspartner

“Selv om vi vil gøre en mere målrettet indsats for at udbrede kendskabet til fordelene ved varmepumper, betragter vi os først og fremmest som en uvildig sparringspartner, der skal hjælpe vore kunder til at finde netop den løsning, der er bedst for dem”, når det gælder opvarmning fortæller Jens Hovgaard.

Han erkender, at specielt jordvarmeanlæg er en stor investering, men den er billig i drift i mange år fremover. For både jordvarme og luft-til-vand varmepumper gælder at det er problemfrie opvarmningsformer, som ikke kræver den store indsats af ejeren, ligesom udgiften til energi er markant billigere end til de oliefyr, der fortsat er mange af udenfor byområderne.

I nogle tilfælde er den billigste løsning dog at installere et stoker- eller træpillefyr, specielt i medium isolerede huse med radiatorvarme. I byerne er naturgas eller fjernvarme ofte gode alternativer. .

Højt fagligt niveau

Dam & Hovgaard satser på et højt fagligt niveau – også når det gælder serviceopgaver. De tre indehavere har alle de nødvendige autorisationer indenfor de områder, som firmaet beskæftiger sig med. Firmaet er således af naturgasselskabet HMN autoriseret som Gasmester og af Bosch Termoteknik som Climate-partner, hvilket giver mulighed for at tilbyde kunderne en udvidet garantiordning.

“Specielt når det gælder opvarmningsløsninger, er det afgørende for både økonomi og komfort, at anlæggene er korrekt indstillet og vedligeholdt”, fastslår Peter Sloth Dam, der som den ældste af de tre indehavere beklæder formandsposten i selskabet.

 

 

Kontakt os
close slider

    Kontakt os

    Hvis du har brug for professionel rådgivning og et veludført VVS-arbejde, står vi hos Dam & Hovgaard klar til at hjælpe dig med opgaven.

     

    Du er altid velkommen til at ringe på telefon

    9687 5500