Et godt samarbejde som Bosch Climate Partner

Samarbejde

De fleste familier med egen varmeforsyning kan få stor glæde af at få installeret en varmepumpe – uanset om det er en luft-til-vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. “Men det forudsætter, at anlægget er dimensioneret korrekt til husets størrelse og alder og til den enkelte families behov”, fastslår ingeniør Jens Hovgaard, der sammen med sin bror er indehaver af vvs-firmaet Dam & Hovgaard A/S i Skive.

Dam & Hovgaard har som certificeret Bosch Climate Partner haft ansvaret for dimensionering og installering af et Bosch Compress 7000 jordvarmeanlæg hos den 57-årige chefdesigner Timothy Jacob Jensen, som har et hus på 980 kvadratmeter nær landsbyen Hejlskov, Nordjylland.

Hvorfor en Bosch Compress 7000 varmepumpe?

Anlægget blev udvalgt som det bedste blandt flere tilbud. Med 2.000 meter nedgravede slanger, der er fyldt med kølevæske, optager anlægget varmen fra en græsmark og leverer en varmeydelse på op til 38 kW. Jens fortæller:

Denne model er beregnet til større bygninger med sine to indbyggede kompressorer og indsprøjtning på kølekredsen. Desuden udmærker den sig ved at kunne køre med forholdsvis høje temperaturer (op til 68 °C), hvilken gør den meget ideel til huse med ældre radiatorer og knap så høj isoleringsstandard.

Ud over jordvarme kan varmepumpen også anvendes til at hente varmen fra havet, søvand, spildevand, gylle eller grundvand i områder, hvor det er muligt at opnå tilladelse til dette. “Det er mange fordele ved denne model”, tilføjer Jens Hovgaard. Han fremhæver især driftssikkerheden, der skyldes anvendelsen af komponenter af høj kvalitet og den årelange erfaring med udvikling og produktion af varmepumper på fabrikken i Sverige, hvor varmepumper gennem mange år har haft stor udbredelse på grund af de lave elpriser.

Støjsvag og den rette temperatur – helt automatisk

En anden fordel ved anlægget er, at det er yderst støjsvagt, og det er noget, som Timothy sætter stor pris ved at bo netop i dette område. Derudover behøver hverken han eller de øvrige medarbejdere i huset at bekymre sig om, hvorvidt der pludselig opstår problemer med at holde den rette temperatur i de enkelte rum. Det styres nemlig helt automatisk af input fra en udendørs temperaturføler.

Stigende efterspørgsel på varmepumper

For Dam & Hovgaard er anlægget blandt de største, som firmaet har installeret, men har dog tidligere leveret anlæg helt op til 70 kW. Jens Hovgaard siger:

Vi oplever en stigende efterspørgsel på varmepumper, og leverer stort set et jordvarmeanlæg hver uge året rundt. Efterspørgslen kommer især fra områder, hvor der ikke er fjernvarme, for det er en rigtig god løsning for de fleste, hvis man stadig har oliefyr, men også i nyere lavenergihuse.

Dam & Hovgaard går op i grøn energi

Jens Hovgaard har været medejer af firmaet siden 2014 sammen med broderen Ole, der er autoriseret gas- og vandmester. De ejer nu hver sin halvdel af firmaet. Selv er Jens uddannet maskiningeniør og har arbejdet med grøn energi gennem hele sit arbejdsliv. Derfor har Dam & Hovgaard A/s stor faglighed inden for et bredt område af energirigtige løsninger. Jens Hovgaard er i dag direktør for forretningen, som med en snes dedikerede medarbejdere også favner helt almindeligt vvs-arbejde for både private og erhverv. Jens siger:

Vi ser at energiforbedringsmarkedet er i voldsom vækst.

KONTAKT OS
close slider

    KONTAKT OS

    Hvis du har brug for professionel rådgivning og et veludført VVS-arbejde, står vi hos Dam & Hovgaard klar til at hjælpe dig med opgaven.

     

    Du er altid velkommen til at ringe på telefon

    9687 5500